hjem | kontakt

 
kurs.jpg

Kurs


Jeg har aldri hatt noen fast jobb, og min tilværelse som frilanser består av en veksling mellom innadvendte skriveperioder og utadvendte kursperioder.
Det jeg har jobbet mest med, er formidling av "verktøylære" i forhold til skrivefaget. Det er etter mitt syn mye som kan læres håndverksmessig, enten en ønsker å skrive dikt, fagtekster, hørespill, billedbøker eller mursteinstunge romaner. Økt bevissthet rundt virkemidler, kombinert med det å frisette kreative ressurser, er det jeg gjerne fokuserer på når jeg underviser.
Jeg har holdt kurs for skolelever på alle trinn og studenter innen ulike utdannelser. I tillegg har jeg hatt gleden av å holde skrivekurs for bl.a prester, fagbokforfattere, journalister, låtskrivere, kulturbyråkrater, psykiatriske pasienter, skuespillere, funksjonshemmede, pensjonister, litteraturkritikere, forfattere, dyslektikere og fine fruer fra Bærum.
Jeg har også undervist på Forfatterstudiet i Bø, der jeg selv var elev i 1986.
Oppdragsgiverne mine kan være skoler, biblioteker, bedrifter, foreninger, litteraturfestivaler, kommuner, fylkeskommuner og turnèorganisasjoner. Men det hender også at jeg besøker mindre fora som lesesirkler og skrivegrupper. Det skjer også at en gruppe privatpersoner slår seg sammen og inviterer meg til å holde kurs.
De fleste av kursene mine er "bestillingsvare", men jeg arrangerer også noen selv.
Om du skulle være interessert i ett eller flere av kurstilbudene, send meg en e-post. kjwold@online.no . Hvis det blir mange nok henvendelser, vil jeg konkretisere tilbudet i forhold til sted, dato og pris.

KURSTILBUD 2011

Skrive- og selvfordypningskurs på Cran Canaria

12.- 14. november

”Gnothi  seauton” lyder den berømte inskripsjonen i Delfi.  ”Kjenn deg selv.”

Jeg tror at mennesker har et iboende behov for å kjenne seg selv. Jeg tror det nærer oss, inspirerer oss og fremmer vår utveksling med andre når vi har innsikt i og forståelse av vår egen historie.

Det finnes mange veier til selvinnsikt og vekst som menneske – en av dem går gjennom skriving.

På dette kurset skal vi utforske og leke og forhåpentligvis få aha-opplevelser gjennom å betrakte livet som en roman. Du skal tenke deg at livet ditt utgjør en bok, en fortelling, en historie hvor det fortsatt gjenstår kapitler. Ved hjelp av skjønnlitterære skriveteknikker får du mulighet til å avdekke hvilke hovepersoner og bipersoner som deltar i denne historien, hvilke sentrale tematikker handlingen har, hvilke vendepunkter som ligger i fortellingens dramaturgi og hvilken undertekst som kanskje kan ha blitt overført fra tidligere generasjoner til din del av familiesagaen.

Dette arbeidet kan frembringe morsomme, rørende, sterke og ikke minst – svært personlige tekster.

Jeg har vært forfatter i over tyve år og har holdt skrivekurs nesten like lenge. Å jobbe med dette kurskonseptet er for meg en av de mest meningsfulle tingene jeg gjør.

Kurset arrangeres av journalist Ingrid Braastad, som det siste året har vært bosatt på Gran Canaria. Hun kjenner de vakre stedene og de gode restaurantene, og vil kunne gi tips  slik at reisen til den solrike øya vi bli en sanserik og flott opplevelse.

Ingrid kontaktes på e-post: Ingrid.braastad@hotmail.com

Selve kurset holdes på Vings hotell, Green Beach Hotel, Arguineguin,

Dato: Kurset holdes lørdag 12. november, søndag 13. november og mandag 14. november, alle dager fra 10.-13. Lørdag og søndag også fra 16.30-18.30

Prisen for kurset er 2200.-  kroner.

Vedrørende fly og opphold anbefales en pakke fra Ving. Ving har tre hoteller, (se vedlegget Fly&bo ) som alle ligger sentralt i forhold til kurset. Her har du tre ulike prisklasser å velge mellom. Vi anbefaler Green Beach som er mellomklasse, og kurshotellet. Men du kan også velge rimeligste løsning Balito, som ligger 15 min gåtid unna. Eller Sunwing med mer fasiliteter, fem minutter  unna. Studer vedlegget , ”Fly&bo” velg ditt alternativ og bestill på ving.no

eller ring Ving på 00888

”Livets bok ”

kan være en mulighet for lys og kreativitet i november måned.

 Du er selvsagt hjertelig velkommen til å kontakte meg vedrørende kursinnholdet.

Med beste hilsen

Kjersti

www.kjerstiwold.no

www.noesis.no

  

Kurs som arrangerers på oppfordring:

Livets bok
et skrive- og selvfordypningskurs

"Hvem vil formaste seg til å dikte noe opp, når det finnes så mange liv som fortjener å bli fortalt. Hvert av dem er en roman, en maske med forgreininger som fører til andre romaner og andre liv."
    Dette sitatet av forfatteren Antinio Minoz Molina var ansporende for meg da jeg utarbeidet kurskonspeptet Livets bok". Jeg tenkte på hvilken forunderlig likheten det er mellom et liv og en roman. De har begge den aristoteliske oppbygningen i form av en begynnelse, en midte og en slutt - og i et liv, såvel som i en roman, er det hovedpersoner og bipersoner, hovedtema og bitema, det er undertekst og det er dramatiske kurver, det er episoder som når til en forløsning og episoder som ender i det uforløste.

 Livet og romanen har så mange fellestrekk at de på sett og vis innbyr til å bli utforsket i en kreativ sammenheng. Derfor har jeg utarbeidet en type skrivekurs der ens eget liv danner utgangspunkt for skjønnlitterære tekster. Det behøver ikke bety at en skriver selvbiografisk, tanken er at den enkelte deltaker lar seg inspirere av sitt eget livløp til å skrive tekster, som gjerne kan havne i fiksjonen. Samtidig er ønsket at denne prosessen kan gi en økt selvforståelse, og en kanskje ny og annerledes aksept av egne erfaringer.

Med kjæresten til Kreta

Kurs og opplevelesferie for par

28. juni til 4. juli 2008

Det vil komme en utfyllende presentasjon av dette kurset snart.   Her kan det foreløbig bare røpes kurset skal finne sted på sydkysten av Kreta, i Old Phoenix og Paleochora. Og ut over å oppleve storslagen natur, vil at det bli flotte muligheter for påfyll og inspirasjon til parforholde. I tillegg til vil det bli tilrettelagt for ravineturer, kajakkpadling, snorkling, mytekveld, delfinsafari, samt mye hyggelig, nærende egentid for parene.

GENERELLE KURSTILBUD

"A room of ones own"
Dette kurset henvender seg til kvinner som ønsker å bli inspirert til mer indre fokus og egenkontakt i en travel hverdag.
Kurstittelen er hentet fra Virginia Woolfs berømte essay, der hun fremhever sammenhengen mellom et eget rom og kreativitet for kvinner. Det er riktignok mange år siden Virginia Woolf skrev essayet, men fortsatt bruker mange kvinner det meste av sin energi i andres "rom", det være seg fysisk eller psykisk. Familie, hjem og jobb tar mye oppmerksomhet, og de færreste har sitt eget sted der de kan lukke døren og være alene.
På kurset vil det bli fokusert på hvordan vi kan hente overskudd og livskraft fra kontakten med "det indre rom". Det vil bli jobbet med drømmer, pust, avspenningsøvelser og enkle, prestasjonsfrie skriveoppgaver.
Et beslektet kursopplegg er jeg nå i ferd med å utvikle sammen med Anne Espeland som er gestaltterapeut og har mye erfaring med å jobbe med mennesker som er utbrent.
Dette kurset vil igangsettes høsten 2006, og kjernepunktene vil bli; hvordan bruke kreativitet og selvrefleksjon til å endre fastlåste livsmønstre.
Kursinnhold og -lengde kan tilpasses og vi er åpne for å jobbe med ansatte innen ulike type virkesomheter.
Interesserte kan kontakte meg på telefon eller e-post eller Anne Espeland på 47 33 05 02
"Kropp og tekst.


Livets Bok

Dette er et kurs der deltakerne skal bruke sitt eget liv som utgangspunkt for skriveprosessen. Det passer både for dem som vil bruke skrivingen til større selvinnsikt, og for dem som har lyst til å skape tekster basert på egne minner og erfaringer.
Kurset settes opp på forespørsel. Det har tidligere vært holdt på Jomfruland og i Kviteseid og begge stedene har fungert fint i forhold til natur, ro og fordypning.

"Jeg drømte jeg sto på en scene"
Dette er et kurskonsept som er laget i samarbeid med Anne Sophie Erichsen, skuespiller og regissør i Grenland Friteater. Vi bruker deltakernes egne drømmer for å utvikle et personlig og scenisk materiale.
Vi har holdt dette kurset både i inn- og utland, og har blitt ydmyke og oppglødde over hvilken snarvei drømmer er til et personlig uttrykk.
For mer informasjon kontakt meg eller Anne Sophie Erichsen på 48 14 10 41 . Hvis det er interesse for et slikt kurs, arrangerer vi et i Grenland Friteaters lokaler i løpet av 2006.

"Jeg drømte jeg skrev en bok"

Dette er et søsterkurs til det foregående, med den forskjellen selvsagt, at det her handler om tekster og ikke teaterarbeid.
Drømmer er et virkelig flott utgangspunkt for en skriveprosess, både i forhold til tematikk, stemning, struktur av en historie og poetiske bilder. Kurset er bygd opp rundt hvordan en kan la seg inspirere av egne drømmebilder, og videre bruke dem håndverksmessig i en tekst.
Jeg har holdt et tyvetalls kurs av denne typen på Jomfruland utenfor Kragerø. Hvis det kommer henvendelser, setter jeg gjerne opp et nytt kurs.

"Drømmetydningkurs"
Dette kurset handler også om å la seg berike av nattens bilder, men der "Jeg drømte jeg skrev en bok" trekker drømmene direkte inn i en skriveprosess, er dette kursopplegget lagt opp litt annerledes. Vi ser mer på hva drømmene kan romme av informasjon, og hva slags kodede meldinger underbevisstheten sender oss gjennom søvnen.
Det inngår ulike teknikker og øvelser for hvordan en i større grad kan gjøre bruk av drømmene sine i hverdagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hjem | kontakt